Workshops en/of cursussen

Voor wie
Mijn missie is het doorgeven van mijn enthousiasme voor het werken met wilg. Kinderen, volwassenen, handig of onhandig… Het zelf vervaardigen van een mandje is voor iedereen een boeiende ervaring. Leeftijd speelt geen rol, vlechten lukt vanaf ongeveer 5 jaar. “Ik wist niet dat ik dat kan” heb ik een kind wel eens verbaasd en trots horen uitroepen toen zijn eigen mandje klaar was.

Vlechten is stimulerend, het prikkelt de zintuigen, zet spieren en gewrichten aan het werk, versterkt het zelfvertrouwen, maakt creatieve energie los, doet een beroep op ruimtelijk inzicht… Kortom: vlechten bevordert de gezondheid. Vlechten maakt blij.

Wat
Een workshop kan variëren van 2 tot 7 uur, afhankelijk van het werkstuk. De beginnende vlechter gaat met een eenvoudig vlechtwerk naar huis. Voor voorbeelden zie de foto’s in mijn portfolio. Ik zorg voor het materiaal en de gereedschappen. Breng je eigen snoeischaar mee.

Een workshop met pit is het vlechten van een schutting, tuinscherm of wilgenhut. Dit vlechten met een aantal mensen is een bijzondere ervaring. Samen overleggen, een beeld opbouwen, dan de mouwen opstropen, de schop in de grond, en vlechten maar met duimdikke takken. Pas op: zonder elkaar ermee om de oren te zwiepen… De schutting, tuinscherm of wilgenhut bereid ik voor met de ‘projecteigenaar’. De afmeting, de plaats, het voorbereiden van de plek, het kiezen en aanschaffen van het materiaal zijn onderwerp van gesprek. De workshop kan starten als alle onderwerpen helder zijn. Deze workshop is mogelijk in de maanden november t/m maart, omdat er verse wilg voor nodig is. De kosten zijn afhankelijk van het gekozen product (materiaal, afmeting, terrein etc).

Een cursus is opgebouwd uit 8 avonden van 2 uur, een keer in de week. Tijdens de lessen leer je stapsgewijs de basisvaardigheden van het mandvlechten. We beginnen met een eenvoudige ronde mand. Daarna maak je nog één a twee vlechtwerken. Een cursus wordt gehouden als minimaal 3 deelnemers zich hebben aangemeld. Bel of mail voor nadere informatie.

Waar
In mijn werkschuur, Lhee 16 in Dwingeloo

Of op een locatie naar wens, in een straal tot ongeveer 50 km van Dwingeloo
Afhankelijk van de locatie breng ik reiskosten in rekening.

Overzicht van al mijn activiteiten